Onze partners

unizo.jpg

Adres

Provinciale Handelsschool
Gouverneur Verwilghensingel 1
3500 Hasselt
Tel: 011 26 72 11
Fax: 011 26 72 10
Mail: phhasselt@limburg.be

Se-n-Se T&L bezoekt de haven van Genk en Nike

We werden deze week opnieuw ondergedompeld in de logistieke praktijk. Op woensdag 26 april bezochten we met onze klas de haven van Genk. Men noemt dit een trimodale haven, omdat er via de terminal goederen kunnen vervoerd worden via de weg, het water en het spoor. De haven is een belangrijk logistiek knooppunt van Limburg. We zagen er hoe een grote reachtruck containers opnam, om die dan op een binnenschip, een vrachtwagen of een trein te plaatsen. Het aantal vervoerde containers per binnenschip naar de Antwerpse haven neemt elk jaar toe, wat een prima zaak is om de files op de E313 tegen te gaan. Dankzij de trimodaliteit kan de haven van Genk maximaal inzetten op duurzame logistiek, wat de toekomstige activiteiten alleen maar ten goede kan komen. Het werd een leerrijke voormiddag in het logistieke hart van Limburg.

 
Ons tweede bezoek van de week brachten we op donderdag 27 april aan Nike in Laakdal. Dit distributiecentrum is een gigantisch groot magazijn van waaruit schoenen en kledij van het merk Nike via het schip toekomen en dan verder vervoerd worden naar duizenden sportwinkels over heel Europa.
Het hele proces van inbound, opslag en outbound mochten we van naderbij bekijken. We konden vaststellen dat Nike een heel modern en ecologisch bedrijf is, waar alle medewerkers met veel plezier werken. Ze worden dan ook goed in de watten gelegd met mooie bedrijfsruimtes met aandacht voor veiligheid en ergonomie. En dan vergeten we nog de mooie kantine, de fitnesszaal en de winkel, waar het personeel schoenen en kledij kan kopen aan halve prijs.
Na de middag speelden we in het LITC (het opleidingscentrum vlakbij Nike) drie zeer interessante logistieke spellen. In een sportieve sfeer leerden we er nieuwe logistieke termen en documenten kennen.