Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Beroepsvoorbereidend leerjaar 2B

2de jaar (BSO)

Wil je snel een beroep onder de knie krijgen? Hou je minder van algemene vakken en ben je eerder handig, creatief en praktisch ingesteld, dan is het Beroepsvoorbereidend leerjaar beslist iets voor jou.

In onze school kies je tussen twee beroepsvelden: kantoor of decoratietechnieken. Kies je voor het eerste dan maak je op een praktische manier kennis met de boeiende wereld van het ondernemen. Je leert alles over handel, administratie en verkoop. Je gaat op bedrijfsbezoek, je leert blind typen, je leert omgaan
met de meest moderne ICT-apparatuur, je maakt kennis met diverse internettoepassingen, ...

Kies je voor decoratietechnieken, dan ga je al doende allerlei tekenen schildertechnieken ontdekken. Je leert beelden waarnemen, je maakt vorm- e kleurenstudies en je krijgt de kans om je talenten te tonen in schitterende creaties die je zelf mag ontwerpen.

Als je het eerste leerjaar A of B, al of niet met succes hebt beëindigd, kan je het Beroepsvoorbereidend leerjaar aanvatten. Dat geldt ook wanneer je 14 jaar wordt, uiterlijk op 31 december van het schooljaar, en hiervoor de toelating van de klassenraad krijgt.

Vak

Uren

iLearning

2

Decoratietechnieken

7

Handel

4

Wiskunde

3

Nederlands

5

Frans

2

Geschiedenis

1

Aardrijkskunde

1

Natuurwetenschappen

2

Plastische opvoeding

1

Lichamelijke opvoeding

2

Levensbeschouwing

2