Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

6 Boekhouden-Informatica

6de jaar (TSO)

De klemtoon van deze richting ligt uiteraard op boekhouden en informatica. Tijdens de lessen van boekhouden leer je werken met het professioneel boekhoudpakket “Adsolut”. Tijdens informatica werk je voornamelijk met standaardsoftwarepakketten voor rekenbladen, databeheer, integratie en datacommunicatie.

Met een toepassingsprogramma leer je (beperkt) programmeren. In een virtuele onderneming leer je de kneepjes van het vak en tijdens een veertiendaagse
stage in een boekhoudkantoor of een bank kan je de theorie toetsen aan de praktijk.

Er is ruime aandacht voor wiskunde en recht. Tijdens de taalvakken train je je communicatieve vaardigheden.

Onderwijs in ondernemen in de ruimste zin want je wordt opgeleid voor een commerciële, financiële of sociale loopbaan in het bedrijfsleven, de  overheidsadministratie of de dienstensector.

Uitwegen

Boekhouden-Informatica biedt een algemene vorming waardoor leerlingen met succes hun studies verder kunnen zetten aan een hogeschool. Daarnaast
kunnen ze hun tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen door een Se-n-Se-opleiding te volgen in de Handelsschool. Transport & Logistiek of Medico-Sociale Administratie behoren tot de mogelijkheden. Leerlingen kunnen na deze richting ook met succes een job vinden.

6e
6e
Algemene vakken
Nederlands
3
Frans
3
Engels
2
Wiskunde
4
Aardrijkskunde / Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis
1
Lichamelijke opvoeding
2
Levensbeschouwing
2
-
Richtingsvakken
Boekhouden, sociale wetgeving
Boekhouden, virtueel boekhoudkantoor
6
Algemene economie
2
Bedrijfsbeheer
4
Toegepaste informatica
2
Stage (2 weken per schooljaar)