Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

6 Informaticabeheer

6de jaar (TSO)

Informatica is helemaal jouw ding?
Perfect! Je zit op de juiste pagina voor een richting met veel toekomst in een digitale wereld.

Voorkennis is zeker niet nodig, maar een gezonde interesse in computers, websites en software is wel meegenomen. We starten met de basis en na enkele maanden kan je al een mooie en functionele webpagina bouwen. Je leert ook problemen te analyseren en algoritmes te schrijven om die problemen op te lossen. Tijdens de lessen hardware zie je dat bussen niet enkel mensen vervoeren en héél misschien ontdek je een donker kantje in jezelf, waarmee je later kan uitgroeien tot een ethisch hacker. Informaticabeheer is boeiend en veelzijdig. Kom het ontdekken op dé Handelsschool!

Leerlingen maken hun eigen webshop

Maak kennis met Informaticabeheer

Laptops

Voor de leerlingen informaticabeheer hebben we 20 deel-laptops voorzien. De leerlingen delen die enkel met medestudenten informaticabeheer. Leerlingen die liever met hun eigen toestel werken mogen dat. Een eigen laptop is geen overbodige luxe voor de leerlingen in deze richting.

Programmeren

Wij leren onze studenten programmeren in Visual Studio. Na een grondig traject rond analyse en flowcharts gaan we van start met C++. In het zesde programmeren we in C-sharp.

Websites

Naast klassiek programmeren leren de leerlingen in Informaticabeheer ook websites bouwen. Als eindwerk maken de leerlingen een volwaardige website met webwinkel. We werken hiervoor met HTML, CSS, Javascript, PHP en MYSQL.

Wat na Informaticabeheer?

Informaticabeheer is een goede basis voor een professionele bachelor toegepaste informatica aan een hogeschool. Andere uitwijkmogelijkheden zijn een graduaat netwerken en systeembeheer, artificiële intelligentie, applicatie-ontwikkeling of cyber security. Voor de leerlingen die uitblinken in wiskunde en programmeren, is zelfs een academische bachelor, met aansluitend een master in de informatica bereikbaar.

Lessentabel

6e
6e
Algemene vakken
Nederlands
3
Engels
2
Frans
2
Wiskunde
5
Bedrijfsbeheer
4
Aardrijkskunde / Natuurwetenschappen
1
Geschiedenis
1
Lichamelijke opvoeding
2
Levensbeschouwing
2
-
Richtingsvakken
Programmeren
5
Webontwikkeling
2
Netwerken
2
Databanken
1
Stage (2 weken per schooljaar)