Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Kantoor

5de jaar, 6de jaar (BSO)

Zie je een administratieve functie wel zitten? Wil jij als jongere de kans krijgen om je eigen talenten te ontplooien in een school met een positieve perceptie over beroepsonderwijs? Heb je nood aan actief en motiverend onderwijs? Volg dan de richting ‘kantoor’ in onze school.

In deze richting ligt het accent op kennis, vaardigheden en attitudes. In de tweede graad maken vele leerlingen voor het eerst kennis met het nieuwe vak ‘Project Algemene Vakken’ waarin er plaats is voor het uitwisselen van ideeën en het discussiëren over allerlei thema’s. Onder het drieluik zien - leren – doen krijg
je alle mogelijke informatie over de belangrijkste aspecten van het beroep ‘kantoor’. De derde graad biedt je het trendy vak ‘virtueel kantoor’ aan, waarin het gebruik van moderne communicatiemedia en het elektronisch verkeer van gegevens centraal staan.

Naast de commerciële administratie voer je allerlei secretariaatstaken uit. Je werkt er met reële documenten en alle transacties zijn ‘echt’, alleen de geld- en goederenstroom zijn virtueel.

Ondernemingscompetenties bij jongeren worden ontwikkeld door het stimuleren van de organisatie van projecten, themadagen, Geïntegreerde proef (GIP), workshops …. binnen de school. Wie kiest voor het beroepsonderwijs in ‘De Handelsschool’ gaat een boeiende uitdaging aan, kiest voor creativiteit en doet werkervaring op binnen een beschermde omgeving. Gemotiveerde jongeren ontdekken hier hun toekomst!

Vak

Uren 1e lj

Uren 2e lj

Virtueel kantoor

5

4

Werken in de detailhandel

5

-

Basis logistieke keten

-

2

Stage

4

10

Toegepaste informatica / Dactylo

4

2

Project algemene vakken

5

5

Frans

3

3

Engels

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Levensbeschouwing

2

2