Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Polyvalent Bediende

specialisatiejaar (TSO)

Afwisseling troef

Een polyvalent bediende kan ingezet worden voor heel veel verschillende taken binnen de bedrijfswereld. Deze opleiding laat je kennis maken met de veelzijdigheid van je toekomstige beroep.

Management assistant

Een management assistant is de rechterhand van de bedrijfsleider of manager. Je komt in contact met alle geledingen van het bedrijf en bent nauw betrokken bij de taken van de manager.

Administratief bediende

Als administratief bediende ben je de ruggengraat binnen een bedrijf. Je zorgt dat alle documenten in orde zijn opdat het bedrijf kan blijven functioneren en geen sancties oploopt omdat het niet in orde is of dat de klanten tevreden blijven door een goede opvolging van bestellingen.

Onthaalmedewerker

De onthaalmedewerker is vaak het eerste gezicht of de eerste stem van een onderneming. Een goed voorkomen is heel belangrijk om deze functie uit te kunnen oefenen. Je bent sociaal en komt graag in contact met mensen.

En nog veel meer...

Constant ontstaan er nieuwe jobinvullingen voor polyvalent bediendes. Wil je graag in de medische sector werken, dan is medisch administratief bediende zeker iets voor jou.

De opleiding

Taal

Als polyvalent bediende kom je vaak in contact met buitenlandse bedrijven. Taal is een belangrijk onderdeel in de opleiding.

Proeven

Woensdagen zijn voorzien voor kennismaking met de bedrijfswereld. We maken uitstappen naar bedrijven en andere instellingen die bijdragen aan je groei als administratief bediende, volgen voordrachten of bespreken dan opdrachten.

Praktijk

Gedurende je stageperiode van 8 weken kom je terecht in een echte bedrijfscontext. Je kan zelf een bedrijf zoeken of kiezen uit één van onze meer dan 400 stagebedrijven. Dit is het uitgelezen moment om de nodige praktijkervaring op te doen.

Vak

Uren

Financieel en commercieel kmo-beleid

4

Boekhouden

4

Sociaal recht

2

Economisch recht: Bank, beurs, verzekeringen en immobiliën

4

Toegepaste informatica

2

Stage

8 weken

Vaktechnieken

1

Nederlands

3

Frans

3

Engels

3

Duits

2