Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Secretariaat-Talen

5de jaar, 6de jaar (TSO)

Zie je jezelf werken in een administratieve afdeling van een internationaal gericht bedrijf? Wil je je vlot leren uitdrukken in drie vreemde talen? Dan is deze richting iets voor jou.

Je krijgt een brede maatschappelijke, sociale vorming met ruime aandacht voor bedrijfsbeheer, recht, buroticatoepassingen en (vreemde) talen. Je
traint je communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zowel in het vijfde als het zesde jaar loop je stage in Limburg, maar ook Aken en Luik behoren tot de mogelijkheden. In het vijfde jaar doe je ervaring op op de administratieve dienst van een productieonderneming of overheidsinstelling, in het zesde jaar ben je werkzaam in de medische sector.

Uitwegen

Wie verder studeert heeft een goede basis gekregen voor een bacheloropleiding management assistant, rechtspraktijk, hotelmanagement, lerarenopleiding, personal assistant, … Daarnaast kan je je tewerkstellingskansen op de arbeidsmarkt verhogen door een Se-n-Se-opleiding te volgen in de school. Transport & Logistiek, Medico-Sociale Administratie of Polyvalent Bediende behoren tot de mogelijkheden. Leerlingen kunnen na deze richting ook met succes een job vinden.

Vak

Uren 1e lj

Uren 2e lj

Toegepaste economie: tekstverwerking, kantooradministratie, project, sociale wetgeving

6

-

Toegepaste economie: tekstverwerking, medische administratie

-

4

Recht

2

-

Toegepaste informatica

2

2

Nederlands

4

4

Frans

4

4

Engels

4

4

Duits

2

2

Stage

2 weken

2 weken

Wiskunde

2

2

Bedrijfsbeheer

-

4

Aardrijkskunde / Natuurwetenschappen

1

1

Geschiedenis

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Levensbeschouwing

2

2