Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

7de jaar Naamloos(*)

De brug van bso naar hoger onderwijs

Heb je een bso-opleiding achter de rug, maar wil je toch graag verder studeren? Dan is het naamloos 7de jaar de ideale voorbereiding op een bacheloropleiding in het hoger onderwijs.

Je krijgt een doorgedreven basisvorming wiskunde, talen, wetenschappen,... Je leert ook hoe je je leervaardigheden kan verbeteren.

De beroepsvaardigheden die je de voorbije jaren hebt aangeleerd zijn zeker niet verloren. Maar hoger onderwijs vraagt nog bijkomende vaardigheden zoals meer theorie en een minder praktijkgerichte benadering van de dingen die je in het verleden geleerd hebt. Dit heb je nodig om naar het hoger onderwijs te kunnen. We verhogen het werkritme stelselmatig waardoor je op het einde het leerritme van het hoger onderwijs aankan.

Om dit te bereiken stellen we alles in het werk om zowel je kennis, vaardigheden als je attitude aan te scherpen. Het zevende jaar naamloos is meteen opgevat als hoger onderwijs. Je wordt gecoacht en opgevolgd door de leraren.

Je behaalt het diploma secundair onderwijs indien je slaagt.

Voor wie?

  • Je wil naar het hoger onderwijs doorstromen
  • Je bent gemotiveerd en leergierig.
  • Je geeft niet op bij de eerste tegenslag.
  • Je weet dat je je theoretische kennis dient bij te schaven
  • Je hebt een getuigschrift van het zesde jaar of een diploma van het zevende jaar bso.
  • Je neemt deel aan de oriënterings- en selectieproeven

Interesse? Vul onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

GDPR: De Handelsschool zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag. Op 30 september 2020 zullen de gegevens automatisch uit de database verwijderd worden. Je hebt altijd het recht je gegevens in te kijken, te laten aanpassen of te laten schrappen. Hiervoor neem je contact op met dnelissen@sgpsol.be.