Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Een didactische uitstap waarbij bedrijfsbezoeken gepland stonden, de verschillende winkelvormen ontleed werden en het assortiment ontdekt kon worden... Op vrijdag 21 mei bezochten de leerlingen van 2B Economie en Organisatie het shoppingcentrum te Genk. Het was het startpunt voor het samenstellen van een aantal vaderdagcadeaus.

De jonge ondernemer Emre Kara, die hen vorige maand verrastte als gastspreker ontving de groep. Na een rondleiding konden de leerlingen de geleerde theorie in de praktijk omzetten. Ze zagen vanop de eerste rij de dagdagelijkse bezigheden van Emms2Go en kregen bijkomende uitleg over de werking het bedrijf. Een lekker hapje en drankje kon uiteraard niet ontbreken. Het bezoek eindigde met een uitdaging voor een mannequinchallenge. Het resultaat van dit filmpje kan je zien op TikTok.

Na de bedrijfsbezoeken stroopten de leerlingen de mouwen op voor de inkopen van hun eigen ondernemingsproject voor Vaderdag. 4 groepjes gingen met elkaar in competitie. Ze deden inkopen met een eigen budget om vervolgens het ideale vaderdagcadeau in mekaar te steken, te promoten en te verkopen. Zij brengen hun vaderdagcadeaus lokaal aan de man tot en met 4 juni 2021.

De winst van de verkoop gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. De Handelsschool zet zich jaarlijks meermaals in voor dit goede doel.

Handelsschool @ Tik Tok

Meer over 2B