Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Se-n-Se Transport en Logistiek

Se-n-Se (TSO)

Op weg naar afwisseling

Door haar uitstekende ligging en internationale bereikbaarheid is Limburg één van de economische draaischijven binnen de transport- en logistieke sector. Onze se-n-se opleiding Transport en Logistiek biedt de perfecte voorbereiding.

Waarom logistiek?

Het logistieke gebeuren is één van de meest dynamische sectoren. Het is een boeiende wereld waar het gonst van de activiteiten, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

De doelgerichte praktijkopleiding tot logistiek bediende voorziet in de groeiende nood aan speciaal opgeleide medewerkers. Dit gebeurt op uitdrukkelijke vraag van en in nauwe samenwerking met de Limburgse transportbedrijven.

Jongeren krijgen de kans om zich op één jaar tijd voor te bereiden op onmiddellijke tewerkstelling in de logistieke sector.

Op het juiste spoor naar een boeiende baan

Maak van dichtbij kennis met de werking van logistieke diensten en ketens, met een focus op het economisch en het juridisch aspect. Naast de theoretische achtergronden van de sector is dit vooral een praktijkopleiding: welke partners zijn belangrijk in de keten, en welke documenten heb je nodig?

Je wordt ondergedompeld in de logistieke werkelijkheid tijdens de stage van 8 weken.Op gerichte tijdstippen worden bedrijfsbezoeken gepland.

Op weg naar een mooie toekomst

Na het behalen van het certificaat kan je meteen solliciteren voor talrijke vacatures als logistiek bediende, magazijnbediende, transportplanner …

Krijg je er niet genoeg van en wil je meer leren over deze boeiende sector? Dankzij onze opleiding krijg je alvast vijf vrijstellingen cadeau ter waarde van 17 studiepunten als je verder studeert aan de opleidingen Graduaat of Bachelor Logistiek. 

De opleiding “Transport en Logistiek” was een sterke basis,

dankzij de focus op logistiek en door de 2 maanden stage.

Ook de verscheidenheid aan bedrijfsbezoeken was zeker een pluspunt.

Door de verschillende bedrijfsbezoeken kreeg ik een goed beeld hoe de transportwereld in elkaar zit.

Meteen na mijn opleiding kon ik starten in een boeiende logistieke job.

Jordy Eevers

se-n-se transport & logistiek

Algemene vakken
Engels
Frans
Duits
Toegepaste informatica
Vaktechnieken
Richtingsvakken
Duurzame logistiek
Internationale economie en transporteconomie
Expeditie en recht
Marketing
Stage (8 weken)

Transport & logistiek in beeld bij H.Essers

Ik wil graag meer informatie over de se-n-se opleiding Transport & Logistiek