Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Eerste interscolaire STEM-wedstrijd

Enkele leerkrachten van de Handelsschool Hasselt sloegen de handen in mekaar en organiseerden voor het eerst een interscolaire STEM-wedstrijd (Science, Technology, Engineering en Mathematics) voor leerlingen van de eerste en tweede graad. 

In twee rondes konden de leerlingen van de eerste en tweede graad van diverse scholen hun STEM kennis en vaardigheden testen. Zij maakten kennis met verschillende technologische toepassingen zoals Dashrobots, robotarmen, programmeerbare muziekinstrumenten en Technic Lego. 

Op woensdag 10 maart werd online een digitale STEM-voorronde gehouden. De finale op woensdag 12 mei bestond uit een aantal praktische proeven, waarbij de beste leerlingen in het i-Lab van de Handelsschool streden voor een plaats op het ereschavot. Eén van de opdrachten bestond uit het bouwen van een elektronische ukelele, de akkoorden programmeren om vervolgens het lied Mia van Gorki te spelen. 

Na een spannende finale volgde de prijsuitreiking. Kiara Mattheus kwam als winnares uit de bus en ging met een pakket waardebonnen naar huis. Emmanuelle Marx en Mathias Fransen eindigden op een verdienstelijke tweede en derde plaats en kregen een mooie prijs. Alle deelnemers ontvingen een goodiebag met allerhande STEM-artikelen en uiteraard felicitaties voor hun mooie prestaties. 

Meer over STEM

Het succes van deze eerste editie krijgt volgend schooljaar een opvolger. Een exacte datum is er nog niet, maar een plekje reserveren kan al. Leerlingen (eerste en tweede graad) van alle secundaire scholen mogen deelnemen. Geïnteresseerden worden op de hoogte gehouden over de start en het verloop van de volgende wedstrijd. 

Hou me op de hoogte!

Vond je dit artikel interessant?

Abonneer je op ons BuzziNess Magazine

ABONNEER