Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

1A

1ste jaar (A-stroom)

Welkom in 1A

In 1A maak je naast een algemeen vormend pakket, kennis met een aantal specifieke domeinen: informatica, STEM, handel, talen en economie.

Algemene vorming

Net als in alle andere Vlaamse scholen is het algemeen vormend pakket hetzelfde. Hetzelfde aantal uren wiskunde, taal en wetenschapsvakken wordt aangeboden. Het verschil zit hem vooral in de de aanpak en het specifieke differentiatiegedeelte.

Specifieke gedeelte

Je leert het beste wanneer je graag leert en nieuwsgierig bent naar onderwerpen die je interesseren. Omdat dezelfde leerstof beter onthouden wordt, als het onderwerp je interesseert, werken we in het specifieke gedeelte met verkennende projecten. Je kiest zelf je thema, maar bereikt wel de doelen die we voorop stellen.

 

Teamteaching of klassiek

Teamteaching

Zin om te leren op de eerste plaats

Is het geen droom dat je voor een groot deel zelf bepaalt wat je wanneer leert en dat je het op de koop toe nog graag doet?

Binnen teamteaching heeft de leraar meer een coachende rol. Ze stimuleren je om zelf aan de slag te gaan met leerstof en opdrachten. Instructie blijft, maar wordt beperkt tot het minimum. Als je de leerstof onder de knie hebt, ga je hiermee zelf aan de slag.

Meer over teamteaching

Klassieke lessen

Zin in vakken, roosters en structuur

Naast teamteaching kan je ook kiezen voor de klassikale leermethode. Je krijgt instructie in groep en maakt deze taken ook onder toezicht van een leraar. Je uurrooster is ingedeeld in uren en vakken. Tijdens Nederlands werk je alleen aan Nederlands.

We bieden deze mogelijkheid graag aan binnen de Handelsschool wanneer er voldoende kandidaten zijn voor de klassieke leermethode.

Basisvorming

27

Levensbeschouwelijk

2

AV Aardrijkskunde

1

AV Geschiedenis

2

AV Frans

4

AV Lichamelijke opvoeding

2

AV Muzikale opvoeding

1

AV Plastische opvoeding

1

AV Nederlands

4

AV Natuurwetenschappen + STEM

3

AV Wiskunde + STEM

4

TV Techniek + STEM

2

AV ICT/AV economie

1

Differentiatie

5

Remediëring/verdieping

1

Verkennend project (Keuze) *

4

*   De uren verkennend project kunnen naar keuze ingevuld worden met de vakken: Ondernemen, Talen, iLearning, STEM en Exploratie.