Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

1A

1ste jaar (A-stroom)

#1A | Verken je talent

Ontdek programmeren, ondernemen, talen, STEM.

Welkom in 1A

In 1A maak je naast een algemeen vormend pakket, kennis met een aantal specifieke domeinen: informatica, STEM, handel, talen en economie.

Algemene vorming

Net als in alle andere Vlaamse scholen is het algemeen vormend pakket hetzelfde. Hetzelfde aantal uren wiskunde, taal en wetenschapsvakken wordt aangeboden. Het verschil zit hem vooral in de de aanpak en het specifieke differentiatiegedeelte.

Specifieke gedeelte

Je leert het beste wanneer je graag leert en nieuwsgierig bent naar onderwerpen die je interesseren. Omdat dezelfde leerstof beter onthouden wordt, als het onderwerp je interesseert, werken we in het specifieke gedeelte met verkennende projecten. Je kiest zelf je thema, maar bereikt wel de doelen die we voorop stellen.

 

Teamteaching

Zin om te leren op de eerste plaats

Is het geen droom dat je voor een groot deel zelf bepaalt wat je wanneer leert en dat je het op de koop toe nog graag doet?

Binnen teamteaching heeft de leraar meer een coachende rol. Ze stimuleren je om zelf aan de slag te gaan met leerstof en opdrachten. Instructie blijft, maar wordt beperkt tot het minimum. Als je de leerstof onder de knie hebt, ga je hiermee zelf aan de slag.

Meer over teamteaching

Lessentabel

1e
1e
Basisvorming
27
Nederlands
4
Frans
3
Engels
1
Wiskunde
4
Natuurwetenschappen
3
Aardrijkskunde
1
Geschiedenis
2
Lichamelijke opvoeding
2
ICT en Media
1
Economie
1
Techniek
2
Levensbeschouwing
2
Project
1
Differentiatie
5
iLearning / Stem
1
Leerlab
1
Coach
1
Challenge
2

*   De uren keuzeproject vullen de leerlingen zelf in, aan de hand van projecten, met de vakken: Ondernemen, Talen, iLearning, STEM en Exploratie.