Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Handelsschool nieuws

Nieuws van de Handelsschool

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de ondernemende leerlingen en leerkrachten op de Handelsschool en abonneer je op BUZZiNESS. 

IK ABONNEER ME

Lees alle artikels

Stem Academy

EXPO: PIERRE COX

De Commissie voor Beeldende Kunsten organiseert in De Markthallen van Herk-de-Stad een expo: Pierre Cox  (Hasselt 1915-1974).

In 2024 is het exact 50 jaar geleden dat de heer Pierre Cox, één van Limburgs meest gekende en gerespecteerde kunstenaars, het leven liet.

Pierre Cox was een Hasseltse kunstschilder die men zal blijven omschrijven als de man die de doorbraak van de moderne kunst in Limburg heeft verwezenlijkt. Hij was één van de zes Belgen die uitgenodigd werden om een doek te schilderen voor de Expo 58 in Brussel.
 
Tijdens de expo zullen er beelden te zien zijn van een prachtige muurschildering in onze school.

 

Klimaatconferentie op school

Onze leerlingen van 5 Doorstroom, 5 Dubbele Finaliteit en 6ASO namen op donderdag 29 februari, onder leiding van Studio Globo en het Milieuteam, deel aan een  ‘echte’ klimaatconferentie op onze school. Het werd een mooie, verrijkende ervaring.

Via een rollenspel ondervonden de leerlingen aan den lijve welke belangen er wereldwijd spelen rond klimaat. 

In verschillende groepjes vertegenwoordigden ze elk een land. Dit  land maakt deel uit van één van de vijf grote machtsblokken binnen de klimaatonderhandelingen (EU-groep, paraplu-groep, OPEC-landen, ontwikkelingslanden en groeilanden). De landen gingen met elkaar in discussie rond 3 resoluties: CO2-reductie, taks op voeding en wereldwijd klimaatfonds. Ze probeerden tot een gemeenschappelijk standpunt  te komen dat uiteindelijk in de plenaire vergadering werd gestemd.

Klasuitwisseling met Franstalige leerlingen

Op dinsdag 5 februari en donderdag 7 februari namen de leerlingen van 5D en 6ASO, in het kader van het vak Frans, deel aan een klasuitwisseling met Franstalige leerlingen van het “Collège Saint François d’Assise” van Ans (Luik).  

Deze activiteiten waren niet alleen bevorderend voor de beheersing van het Frans maar werkten ook motiverend en horizonverruimend. Het doel van dit gebeuren was onder andere de ontdekking van elkaars culturele achtergrond en leefsituatie met respect voor ieders eigenheid door middel van pedagogische, culturele en ontspannende activiteiten.  

Aan de hand van communicatieoefeningen kregen de leerlingen de kans hun praktische kennis van de vreemde taal bij te schaven. 

Het werd een mooie 2-daagse met een heel toffe groep.

PXL Stem Academy

Actiedag Scholierenkoepel

First Tech Challenge

Se-n-Se start alweer!

Bezoek van de Sint

3 en 4TC naar het Jenevermuseum

OKAN naar de bib

Sportdag