Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Handelsschool nieuws

Nieuws van de Handelsschool

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de ondernemende leerlingen en leerkrachten op de Handelsschool en abonneer je op BUZZiNESS. 

IK ABONNEER ME

Lees alle artikels

Talenlabel

Talenlabel

Wist je dat onze school vanaf nu ook een talenlabel heeft? Dat betekent dat onze school zich dagelijks inzet voor taal en dat we met onze school binnen de talenrichting Taal & Communicatie regelmatig taalprojecten en taalactiviteiten organiseren. Denk maar aan ons meertalig bezoek aan het jenevermuseum, het leesproject 'Aventure de lecture' en de taaluitstap naar Brussel.

7 Naamloos naar Oostende en Gent

Een picknick op het strand, een uitgeregend stadsspel, veeeeeeel selfies, een avondlijk terrasje, een boottocht, de beklimming van het Belfort en een bezoek aan het Ensorhuis. Dat is de samenvatting van onze driedaagse Oostende-Gent.

5 Doorstroom en 6 ASO naar Amsterdam

5 Doorstroom en 6 ASO naar Amsterdam

Op 6, 7 en 8 mei gingen de leerlingen van 5 Doorstroom en 6 ASO naar Amsterdam. Onder een stralend zonnetje bezochten de leerlingen het Anne Frank Huis en luisterden ze naar een spannend verhaal in het donker in de Dungeon. Iedereen genoot van een lekker hapje in de Foodhallen. De driedaagse werd afgesloten met een gezellig shopmoment in de winkelstraten. Een 4D-vlucht over Nederland, een romantische boottocht en een prachtig uitzicht vanaf de A'DAM Lookout konden natuurlijk niet ontbreken. Naast deze uitstapjes zijn er ook vriendschappen voor het leven gesmeed.

The Natural Way Forward

The Natural Way Forward

Onze school kreeg een mooie plek in de aftermovie van The Natural Way Forward. The Natural Way Forward was een internationaal congres rond school- en speelplaatsvergroening. Dit vond plaats van maandag 22 tot en met woensdag 24 april 2024. Maar liefst 170 deelnemers uit 22 landen (o.a. Canada, Japan, Chili, Verenigde Staten, Ethiopië, Brazilië, ...) zakten af naar Hasselt voor lezingen en werksessies rond schoolvergroening als meerwaarde voor de biodiversiteit, als antwoord op de klimaatverandering en vooral als voordeel voor het mentale en fysieke welzijn van leerling en leerkracht.

Stem Academy

EXPO: PIERRE COX

De Commissie voor Beeldende Kunsten organiseert in De Markthallen van Herk-de-Stad een expo: Pierre Cox  (Hasselt 1915-1974).

In 2024 is het exact 50 jaar geleden dat de heer Pierre Cox, één van Limburgs meest gekende en gerespecteerde kunstenaars, het leven liet.

Pierre Cox was een Hasseltse kunstschilder die men zal blijven omschrijven als de man die de doorbraak van de moderne kunst in Limburg heeft verwezenlijkt. Hij was één van de zes Belgen die uitgenodigd werden om een doek te schilderen voor de Expo 58 in Brussel.
 
Tijdens de expo zullen er beelden te zien zijn van een prachtige muurschildering in onze school.

 

Klimaatconferentie op school

Onze leerlingen van 5 Doorstroom, 5 Dubbele Finaliteit en 6ASO namen op donderdag 29 februari, onder leiding van Studio Globo en het Milieuteam, deel aan een  ‘echte’ klimaatconferentie op onze school. Het werd een mooie, verrijkende ervaring.

Via een rollenspel ondervonden de leerlingen aan den lijve welke belangen er wereldwijd spelen rond klimaat. 

In verschillende groepjes vertegenwoordigden ze elk een land. Dit  land maakt deel uit van één van de vijf grote machtsblokken binnen de klimaatonderhandelingen (EU-groep, paraplu-groep, OPEC-landen, ontwikkelingslanden en groeilanden). De landen gingen met elkaar in discussie rond 3 resoluties: CO2-reductie, taks op voeding en wereldwijd klimaatfonds. Ze probeerden tot een gemeenschappelijk standpunt  te komen dat uiteindelijk in de plenaire vergadering werd gestemd.

Klasuitwisseling met Franstalige leerlingen

Op dinsdag 5 februari en donderdag 7 februari namen de leerlingen van 5D en 6ASO, in het kader van het vak Frans, deel aan een klasuitwisseling met Franstalige leerlingen van het “Collège Saint François d’Assise” van Ans (Luik).  

Deze activiteiten waren niet alleen bevorderend voor de beheersing van het Frans maar werkten ook motiverend en horizonverruimend. Het doel van dit gebeuren was onder andere de ontdekking van elkaars culturele achtergrond en leefsituatie met respect voor ieders eigenheid door middel van pedagogische, culturele en ontspannende activiteiten.  

Aan de hand van communicatieoefeningen kregen de leerlingen de kans hun praktische kennis van de vreemde taal bij te schaven. 

Het werd een mooie 2-daagse met een heel toffe groep.

PXL Stem Academy

Actiedag Scholierenkoepel

First Tech Challenge

Se-n-Se start alweer!