Vragen?

+32 11 26 72 11

Provincie Limburg

Handelsschool nieuws

Nieuws van de Handelsschool

Blijf op de hoogte van de activiteiten van de ondernemende leerlingen en leerkrachten op de Handelsschool en abonneer je op BUZZiNESS. 

IK ABONNEER ME

Lees alle artikels

Proclamatie 2021-2022

Jobdag SGPSOL

Vacatures bestuurspersoneel

Eerste generatie 7 Naamloos studeert af aan de Provinciale Handelsschool Hasselt

Vol trots en pretoogjes steken ze hun speech af. De eerste generatie 7Naamloos zwaait af. Na een jaar, dat in het teken stond van onverwachte wendingen, gaan deze leerlingen hun toekomst als student vol vertrouwen tegemoet. Ze kregen het afgelopen jaar dan ook een gedegen voorbereiding.

Leerlingen 7 Kantoor doneren winst aan goede doelen

Na een jaar van keihard werken op school, op stage en voor het studentenbedrijf, werden de leerlingen van 7 Kantoor van de Provinciale Handelsschool Hasselt beloond met hun diploma en doneerden ze een deel van de winst aan goede doelen: Kom Op Tegen Kanker en BCG (Belgisch Centrum voor Geleidehonden).

Leerlingen Handelsschool in hun sas bij sluizencomplex Godsheide

Tijdens de lessen techniek leerden de leerlingen van 1B over alternatieve of groene energie. In het sluizencomplex te Godsheide zagen de leerlingen met eigen ogen hoe elektrische energie gegenereerd wordt.

Handelsschool in vuur en vlam, personeel blust de brand

Op woensdag 26 mei 2021 organiseerde het PLOT (Provincie Limburg Opleiding en Training) een opfrissingscursus kleine blusapparaten voor een team van leerkrachten en ondersteunend personeel.

De Handelsschool brengt leerlingen in verbinding met elkaar en de wereld

De wereld aan de andere kant van de schoolpoort is de afgelopen tijd erg veranderd. Dat heeft zijn impact op ons allemaal. We zijn allemaal wat vervreemd van elkaar en hebben vaak een uitgesproken mening over de dingen die gebeuren en die in de media verschijnen. 

De Handelsschool stelt vaderdagcadeaus samen ten voordele van Kom op tegen Kanker

Een didactische uitstap waarbij bedrijfsbezoeken gepland stonden, de verschillende winkelvormen ontleed werden en het assortiment ontdekt kon worden... De leerlingen van 2B Economie en Organisatie bezochten het shoppingcentrum te Genk. Het was het startpunt voor het samenstellen van een aantal vaderdagcadeaus.

Meer over 2B

On appelle ça: mettre la théorie en pratique.

De kennis in praktijk zetten,
noemen we dat.

De Smaakroute (Het Smaaksalon) vormde het startpunt van een boeiend parcours doorheen Hasselt. De leerlingen van 6ASO en 5/6 OPR verzorgden een geleid stadsbezoek.

Meer over Frans

Leren leven in de wereld van morgen

Leven in de wereld van morgen. Hoe dat eraan toe gaat konden de leerlingen van 1iLearning aan den lijve ondervinden in TECHville.

De eerste échte schooluitstap voor deze leerlingen, dat was een bezoek aan TECHville in de T2-campus te Genk.

Meer over iLearning

 

Eerste interscolaire STEM-wedstrijd

Enkele leerkrachten van de Handelsschool Hasselt sloegen de handen in mekaar en organiseerden voor het eerst een interscolaire STEM-wedstrijd (Science, Technology, Engineering en Mathematics) voor leerlingen van de eerste en tweede graad. 

Meer over STEM